За последните 24 часа има 24 нови потвърдени случая на коронавирус

...
За последните 24 часа има 24 нови потвърдени случая на коронавирус
Коментари Харесай

До 648 достигнаха потвърдените случаи на коронавируса у нас


За последните 24 часа има 24 нови доказани случая на ковид в страната, от тях в болница са 12, от изследвани 376. Общият брой на случаите у нас е 648. Увеличението е с 3,8%. Това съобщи на утринния брифинг военачалник Венцислав Мутафчийски, представен от Българска национална телевизия.

Няма нова област.

Съпоставени с броя на починалите и с броя на изписаните, дейните случаи у нас стават 560.

От последните 24 случая - 15 са в София: в " Пирогов " са шестима, в " Света София " - един, Инфекциозна болница - един, " Токуда " - един, и шестима са амбулаторни.

В Кърджали има нови двама.

В Пазарджик има един нов случай.

Във Велико Търново има трима нови болни. Това е цяло семейство, което в последните години живее в Англия. Те са се завърнали в България и са изолирани. В лека степен са деянията на болестта при тях. Сред тях е и 9-годишно дете.

В Сливен има една жена.

В Смолян - един нов случай.

В Бургас - също един нов случай.

От медицинския личен състав са 36 случая. Има нови 3 случая: санитар от " Пирогов ", който работи в зона с COVID-19, лаборантка на 61 години от РЗИ-Кърджали, която също е работила с такива случаи, и санитарка от МБАЛ Кърджали в поделение по неврология, за която не е открито да е работила със инфектирани.

Излекувани са 62-ма души - 9,6%. 8 са новите случаи - във ВМА -3, Велико Търново - един, Варна - един, Бургас - двама, Видин - един. Общо 40 мъже и 22 дами на междинна възраст 48 години.

Починалите са с двама повече - общият брой е 26. Това е 4% от инфектираните. Жена на 44 години от Сливен, която в последните 8 години е била на хемодиализа. Последният случай е от " Пирогов " отпреди два дни, заради това, че не беше доказан Covid-19, изчакваше се тестът, само че към този момент има позитивна проба. 14 мъже и 12 дами са умрелите. Средната възраст е 64 години.

В болница се намират 231 индивида. 32 са интензивните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР